Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 15. november i Oslo

En smaking av edle bobler fra en av Champagnes mest berømte produsenter

En smaking av edle bobler fra en av Champagnes mest berømte produsenter

Dette er så luksuriøst som det kan bli: Bruno Paillard er champagnehuset som leverer år etter år.
01 September 2021 - 15:20

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

iStock-185101122.jpg [309.52 KB]
Bare ordet "champagne" får det til å krible litt i oss. Vinene fra området er sagnomsuste og som skapt for feiringer. De er friske og syrlige, og lukter av brødbakst og glede.

Dette er mye takket være regionens regelverk - det er nemlig verdens strengeste for musserende viner. Disse gjelder selvsagt for alle champagner, men det er likevel noen produsentnavn som skinner litt ekstra mot oss. Og Bruno Paillard er ett av disse.

Bruno Paillard er blitt en legende. Han lager ikke bare champagner som smaker rikt, elegant og fyldig, men vinene hans er dessuten også særdeles holdbare. Det er faktisk nesten så man kan se det på fargen - champagnevinene hans har en dyp, gyllen karakter som forvandles til intens rav ved lagring.

Vi feirer 40 år med Bruno Paillard 

I år er det hele 40 år siden mannen kom på banen, etter nærmere 100 år uten nye navn i vinregionen. Det er dog ikke lenger Bruno selv som styrer spakene, denne rollen er blitt gitt til hans datter Alice som viderefører hans arv med verdighet. Forståelig nok har ikke Bruno gitt fra seg sitt livsprosjekt helt, og har fremdeles en finger med i spillet som rådgiver.

Denne mandagen gir vi dere altså en fantastisk mulighet til å feire Bruno Paillards 40-årsjubileum ved å smake dere gjennom hans luksuriøse viner. For feiringer og champagne går jo hånd i hånd!

Les hva vi har skrevet om Bruno Paillard

Bruno Paillard og hans datter Alice
Bruno Paillard og hans datter Alice

Jordsmonnet i området er hovedsakelig kalkholdig, og Bruno er av den oppfatning at alle de flere hundre ulike konstellasjonene av jordsmonn gjør hver vinmaker til en kunstner der jorden er fargen som avgjør hvordan portrettet skal bli. Selv etterstreber han og Alice uhyre elegante champagner, og det får de virkelig til.

Denne smakingen vil vise alt fra hans standardcuvée - som allerede ligger på et nivå langt over andre standardchampagner - til hans rosé som er en ode til renheten i pinot noir. Kjempeheldige er vi også som får smake forrige tiårs superårgang, 2012 Vintage. For å toppe smakingen får vi i tillegg servert noen dråper av hans kultchampagne Nec Plus Ultra fra den intense 2008-årgangen.

Dette er uten tvil en smaking du ikke vil gå glipp av.


Smak også britisk musserende og få 20% rabatt på denne smakingen 
Les mer om tilbudet her

Vinliste Bruno Paillard.jpg [49.00 KB]

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks
Ukens drink

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks

Med 15 år gammel Dalwhinnie får whisky smash-en både dybde og kompleksitet - samtidig som den er leskende og fruktig - perfekt for sommersesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den beste blant 56 viner i alu-boks med og uten bobler
+
Tester
56 viner i alu-boks vurdert

Dette er den beste blant 56 viner i alu-boks med og uten bobler

Utvalget av vin i alu-bokser øker stadig. Og kvaliteten med det, selv om det fortsatt er store forskjeller på de beste og de svakeste.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dobbel ærespris og 30 års jubileum for Bent Stiansen

I tillegg til jubileum har Statholdergaarden gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne for 27. gang. Som i hvert fall er solid norgesrekord.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks
Ukens drink

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks

Med 15 år gammel Dalwhinnie får whisky smash-en både dybde og kompleksitet - samtidig som den er leskende og fruktig - perfekt for sommersesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her